miercuri, 23 septembrie 2020
Acasă > Educatie > Studenții din Iași au declanșat greva japoneză

Studenții din Iași au declanșat greva japoneză

Studenţii de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi şi cei de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ au purtat banderole la braţ pentru a protesta împotriva situaţiei dificile financiare în care se află educaţia românească.

Printre revendicările tinerilor se numără şi creşterea alocaţiei bugetare pe student, a subvenţiei cămine-cantine, a fondului de burse, cât şi oferirea de către universităţi a serviciilor de consiliere şi orientare în carieră. Profesorii încurajează această inițiativă.

„ Este utilă o astfel de acțiune deși mi-e teamă că nu prea va avea succes din cauza luptei permanente pentru banii de la bugetul de stat. ” a declarat profesorul George Ceaușu.

Mai mult decât atât, studenţii au declarat că se alătură cauzei Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret“ care au pichetat luni Palatul Parlamentului, într-o acţiune care a cuprins peste o mie de cadre didactice. Iar studenţii ameninţă că, în cazul în care nu se va deschide un dialog concret cu aceştia, pe data de 13 noiembrie vor organiza activităţi de proteste generale în toate centrele universitare din ţară.

Autor: Raluca Damian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *