Studenții români preferă universitățile din străinătate

  •  
  •  
  •  
  •  

Interesul studenților români față de universitățile din străinătate rămâne în continuare ridicat. Numărul aplicaţiilor pentru centrele de peste graniţă a crescut în acest an cu aproximativ 2 500 de cereri. Programele de studiu oferite de Anglia, Danemarca și Olanda rămân în continuare printre preferințe, deși există o competiție foarte mare.

Din ce în ce mai mulți studenți au reușit să acceseze fonduri provenite de la Uniunea Europeană. În Anglia am sesizat o creștere a aplicațiilor de 10 la sută pentru Informatică, 5 la sută pentru Drept și 4 la sută pentru Medicină.

Admiterea nu este simplă, dar studenții români nu se dau bătuți fiind mult mai pregătiți de la un an la altul. Cei care aplică pentru o bursă în străinătate susțin interviuri pentru verificarea motivației și maturității prin mijloace de comunicare electronică la distanță.

De anul acesta, Danemarca va acorda și un ajutor nerambursabil în valoare de 720 de euro pe lună studenților din Uniunea Europeană care demonstrează că sunt activi și au statut de angajat.

Autor: Ana Maria Stancu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *