marți, 11 august 2020
Acasă > Ultima ora > Studiu pentru siguranța Loteriei

Studiu pentru siguranța Loteriei

Conducerea Loteriei Române vrea să cheltuiască jumătate de milion de lei pe un studiu despre cât de sigure sunt agenţiile loto, informează România TV. Asta în condiţiile în care jafurile din exterior sunt mult mai rare şi mai puţin păguboase decât cele din interior. O dovedesc dosarele penale în care sunt implicate nume sonore care au devalizat loteria.

Loteria Română a lansat o licitaţie în care caută o persoană care să facă un studiu legat de securitatea agenţiilor unde se vând bilete la loterie şi lozuri în plic. Suma disponibilă este de jumătate de milion de lei.

Jafurile care au loc la sediile agenţiilor loteriei sunt extrem de rare. Ultimul jaf a avut loc în 2013 şi atunci hoţul a plecat cu mai puţin de 1.000 de euro.

În condiţiile în care este vorba de dosare penale legate de fraudele de la loterie, George Copos are două dosare penale în care prejudiciul depăşeşte 5 milioane de euro. Mai mult, rapoartele Curţii de Conturi au scos la iveală nenumărate nereguli făcute de directorii loteriei. Gheorghe Benea, în 2012, a fost acuzat de cei de la Curtea de Conturi că a păgubit loteria cu 5 milioane de euro şi a cumpărat utilaje la suprapreţ, utilaje care nici nu au putut fi folosite de cei de la loterie.

Sursă foto: curierulnational.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *