Acasă > Sanatate > STUDIU: Riscul de a contacta hepatita C pe cale sexuală este mai mare decât se credea

STUDIU: Riscul de a contacta hepatita C pe cale sexuală este mai mare decât se credea

Riscul de a contacta hepatita C pe cale sexuală este mai mare decât se credea până în prezent, alte canale de transmitere a acestei boli fiind transfuziile de sânge sau folosirea unei seringi utilizate anterior de o presoane infectată, se arată într-un studiu întocmit de cercetători elvețieni de la Spitalul Universitar din Zurich și citat luni de agenția EFE.

Studiul s-a realizat prin evaluarea unor pacienți infectați cu virusul HIV, întrucât aceștia sunt nevoiți să efectueze investigații medicale periodice. Astfel, s-a descoperit că pacienții care au virusul HIV și al căror partener de viață este infectat atât cu acest virus, cât și cu cel al hepatitei C prezintă un risc de două până la trei ori mai mare de a-l contacta pe acesta din urmă decât alte persoane seropozitive.

Odată se credea că hepatita C se transmite numai prin contact sanguin, dar ulterior s-a descoperit că tot mai mulți pacienți homosexuali purtători ai virusului HIV contactează boala. Dar acest studiu arată că riscul de a contacta hepatita C este ridicat nu numai în rândul toxicomanilor care folosesc seringile în comun, ci și în cazul celor care au contact sexual cu o persoană purtătoare a virusului.

Homosexualii sunt în mod particular mai predispuși la infectarea cu virusul hepatitei C pe cale sexuală, dar deocamdată nu se știe precis care este motivul, o posibilă explicație fiind faptul că în cazul acestora există un risc sporit de contact sanguin.

Sursa: Agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *