duminică, 9 august 2020
Acasă > Ultima ora > SUA: Condoleanțe familiilor militarilor morți în accidentul aerian din România

SUA: Condoleanțe familiilor militarilor morți în accidentul aerian din România

Secretarul american al apărării, Chuck Hagel, a transmis condoleanțe familiilor militarilor decedați în urma prăbușirii unui elicopter al MApN în județul Sibiu, potrivit unui comunicat al Pentagonului.

“În numele Departamentului Apărării, exprim cele mai profunde condoleanțe familiilor celor opt militari români care și-au pierdut viața într-un accident de elicopter în timp ce se îndreptau către un exercițiu comun cu forțele americane”, a declarat oficialul american în documentul amintit.

El a ținut să sublinieze că, de la aderarea la NATO, România a fost “un aliat marcant și partener al Statelor Unite” și că militarii român se bucură de apreciere din partea armatei americane pentru “dedicarea și jertfele” din Irak, Afganistan și Europa.

“În timp ce deplângem această pierdere, ne reafirmăm, totodată, angajamentul de a apăra interesele și valorile noastre comune și de a consolida apărarea noastră colectivă. Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către familiile celor căzuți la datorie și către poporul român”, se mai afirmă în comunicatul secretarului american al apărării.

Vineri, opt militari și-au pierdut viața, iar alți doi au fost răniți în urma prăbușirii unui elicopter militar de tip IAR-330 PUMA, pe raza localității Mălâncrav din județul Sibiu.

Elicopterul, de la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, se afla în misiune, urmând să participe la un exercițiu în Poligonul Cincu, potrivit MApN.

AGERPRES/(AS — editor: Alic Mîrza)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *