Subprefectul Constanței a ajuns în atenția procurorilor Anticorupție

Subprefectul județului Constanța a fost trimis în judecată de către procurorii Direcției Naționale Anticorpuție, pentru dare de mită. În același dosar, președintele UDTTMR Constanța este acuzat de favorizarea infractorului prin faptul că l-ar fi atenționat că are telefonul ascultat.

„La ce am favorizat infractorul? Că i-am spus să aibă grijă ce vorbește la telefon? L-am avertizat înainte să încerce ei să-l prindă, nu după. Ce înseamnă asta? ” a declarat Gelil Eserghep, președintele UDTTMR Constanța.

Potrivit rechizitoriului, Gelil eserghep l-ar fi ajutat pe subrefect la săvârșirea infracțiunii prin faptul că l-a avertizat ca telefonul îi este ascultat.

„La data de 24 octombrie 2013, inculpatul Selamet Iucsel, subprefect al județului Constanța, a promis bani și alte foloase unui agent de poliție judiciară în cadrul IPJ Constanța – Serviciul de Investigații Criminale (denunțător în cauză) pentru ca acesta să întârzie începerea urmăririi penale împotriva sa într-un dosar înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța pe care îl instrumenta, să îi elibereze copii ale unor înscrisuri din dosarul respectiv și să propună soluții favorabile față de el.
La data de 7 noiembrie 2013, inculpatul Eserghep Gelil l-a ajutat cu informații pe Selamet Iucsel, comunicându-i împrejurarea că discuțiile sale telefonice sunt interceptate și că este supravegheat operativ, deși cunoștea că acesta este cercetat în mai multe dosare penale”, se arată în Comunicatul DNA.

Dosarul se află la Tribunalul Constanța.

Autor: Paula Arhip

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *