Subprefectul Selamet Iuscel:,,Voi colabora cu respect şi corectitudine!”

  •  
  •  
  •  
  •  

La Prefectura Constanţa a avut loc astăzi, în Sala Remus Opreanu, ceremonia de învestire a noului subprefect al judeţului, Iucsel Selamet. Oficiile de ,,gazdă” au fost făcute de prefectul Eugen Bola, la eveniment asistând subprefectul Radu Volcinschi, preşedintele UDTTMR Gelil Eserghep, muftiul Muurat Iusuf, fostul subprefect Aidun Curt Mola, preşedintele UDTR Osman Fetbi, câţiva directori de deconcentrate şi angajaţi ai Instituţiei Prefectului judeţul Constanţa.
La propunerea UDTTMR, premierul Victor Ponta şi ministrul de Interne Radu Stroe au semnat, la mai bine de o lună de zile de la încetarea mandatului de subprefect al lui Aidun Curt Mola, Hotărârea de Guvern nr.61 din 27 februarie a.c. privind exercitarea de către Iucsel Salamet – cu caracter temporar, prin detaşare – a funcţiei de subprefect a judeţului Constanţa. Conform uzanţelor, după citirea HG, Iucsel Salamet a depus jurământul prin care se angaja să respecte Constituţia şi legile ţării şi încheiat cu: ,,Aşa să-mi ajute Alah”.

În formulă completă

După încheierea formalităţilor, reprezentantul Guvernului în teritoriu şi-a manifestat încrederea în noul subprefect şi i-a urat acestuia ,,bun venit în echipă”. ,,Am convingerea că vă vei adapta rapid şi veţi prelua ţi îndeplini sarcinile ce vă vor reveni. Avem proiecte ambiţioase pentru perioada 2012-2016, care servesc, în totalitate, intereselor comunităţilor din judeţ şi trebuie puse în practică”, a adăugat prefectul Eugen Bola.

,,O mare responsabilitate”

Aşa a caracterizat proaspătul subprefect al judeţului nostru numirea sa în această funcţie. Salamet a asigurat că ,,voi colabora cu respect şi corectitudine cu întreg colectivul Instituţiei Prefectului şi colaboratorii săi”. Venit în administraţia publică din mediul privat, noul subprefect din partea UDTTMR a subliniat că există multe probleme ce trebuie soluţionate şi pentru asta ,,trebuie să ne susţinem reciproc”, astfel încât locuitorii ,,să fie mulţumiţi de conducătorii lor”.
Deşi a trecut ceva timp de la numirea sa pe funcţie, cel mai probabil, Iucsel Salamet va prelua atribuţiile predecesorului său, adică, în principal, se va ocupa de instituţiile deconcentrate. Însă, până la clarificarea fişei postului, un lucru este cert: venit din partea UDTTMR, subprefectul vrea să acorde o atenţie sporită proiectelor ce au ca obiectiv ,,mărirea gradului de angajare şi reconversia profesională a etnicilor turco-tătari”. ,,Încercăm să accesăm din axa POSDRU un fond pentru recalificarea a  800 de oameni în diverse meserii. La nivelul Prefecturii vreau să fac loby pentru acest proiect”, a adăugat Salamet.

Vizite la deconcentrate

De profesie inginer mecanic specializat în auto şi utilaje pentru construcţii, noul subprefect vine din mediul privat, administraţia publică fiind un domeniu total nou pentru el. Întrucât mandatul său nu este limitat, Salamet va încerca să colaboreze foarte bine cu şefii instituţiilor deconcentrate. Şi, pentru că asta presupune, mai întâi, să se cunoască, subprefectul a declarat că ,,prefer să mă duc eu la ei. Am cursuri de vânzări şi ştiu ce înseamnă să te duci la om acasă, ştiu ce înseamnă să-l faci să se simtă comod şi să spună ce probleme are, în mod real. Ne vom cunoaşte pe terenul lor. Voi încerca să impunem mai multă elasticitate …un pic de influenţă a managementului privat va fi”, menţionat proaspătul subprefect al judeţului Constanţa, Iucsel Salamet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *