marți, 22 septembrie 2020
Acasă > Social > Subunitatea de pompieri Midia își deschide porțile pentru public, de Ziua Protecției Civile în România

Subunitatea de pompieri Midia își deschide porțile pentru public, de Ziua Protecției Civile în România

Astăzi este Ziua Protecţiei Civile, sărbătorită anual la 28 februarie.

La aceasta dată, în anul 1933, a luat naştere Protecţia Civilă în România, prin Decretul Regal nr. 468, care aproba “Regulamentul de funcţionare a Apărării Pasive contra atacurilor aeriene”, având ca scop “limitarea efectelor bombardamentelor aeriene asupra populaţiei şi resurselor teritoriului, fie asigurându-le protecţia directă, fie micşorând eficacitatea atacurilor”.

Evenimentul este marcat și la subunitatea de pompieri Midia.

”Primăria Năvodari, prin Serviciul Public Voluntar pentru Situații de Urgență, se alătură Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Dobrogea” al județului Constanța în acțiunile instructiv-educative ce vor fi organizate pentru a pregăti cetățenii în domeniul situațiilor de urgență.

Timp de două zile, 28 februarie și 29 februarie, între orele 10:00 – 15:00, toți locuitorii orașului Năvodari sunt invitați să participe la “ZIUA PORȚILOR DESCHISE”, în toate subunitățile de intervenție – inclusiv Subunitatea de pompieri Midia, unde se va prezenta tehnica aflată în dotare și măsurile de prim-ajutor necesare salvării de vieți”, anunță Primăria Năvodari

România a realizat, în 2004, un proces de reformă instituţională, reunind protecţia civilă şi pompierii militari într-o structură unitară – Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, din carul Ministerului Afacerilor Interne. Potrivit www.isusibiu.ro, Protecţia Civilă, componentă a apărării naţionale, ”cuprinde un complex de măsuri pentru ocrotirea populaţiei, a bunurilor materiale în caz de război, calamităţi sau catastrofe şi asigură condiţiile necesare supravieţuirii acestora”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *