Acasă > Social > Subvenție la stagiatură

Subvenție la stagiatură

Angajatorii pot primi lunar, la cerere o sumă egală cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare, adică 750 lei. Totul doar în cazul în care se încheie un contract de stagiu cu absolvenţii de învăţământ superior. Subvenţia se acordă pentru fiecare stagiar angajat, pe toată perioada derulării contractului de stagiu . Conform AJOFM Călăraşi, contractul de stagiu se încheie odată cu încheierea contractului individual de muncă, durata contractului de stagiu fiind de 6 luni, cu excepţia situaţiilor în care prin legi speciale este prevăzută o altă perioadă de stagiu.

 „Scopul efectuării stagiului este de asigurare a tranziţiei absolvenţilor de învăţământ superior de la sistemul de educaţie la piaţa muncii, de a consolida competenţele şi abilităţile profesionale pentru adaptarea la cerinţele practice şi exigenţele locului de muncă şi pentru o mai rapidă integrare în muncă, precum şi de dobândire de experienţă şi vechime în muncă şi, după caz, în specialitate”, a precizat Simona Donciu, purtător de cuvânt al AJOFM Călăraşi.

Pe durata stagiului, tânărul va fi coordonat şi supravegheat de un mentor desemnat de angajator, cu o experienţă profesională de cel puţin 2 ani. Salariul de bază lunar al stagiarului, stabilit prin contractul individual de muncă, este cel negociat de părţi, pentru un program de 8 ore pe zi, respectiv de 40 de ore în medie pe săptămână.

Redactor. Denisa Stoenescu

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *