duminică, ianuarie 19, 2020
Acasă > Monden > Sultan Kösen, considerat cel mai înalt bărbat din lume, s-a căsătorit

Sultan Kösen, considerat cel mai înalt bărbat din lume, s-a căsătorit

Sultan Kösen, cunoscut drept cel mai înalt bărbat din lume, s-a căsătorit, duminică, cu Merve Dibo, în oraşul său natal, Mardin, situat în sud-estul Turciei, informează presa locală.

Bărbatul în vârstă de 31 de ani, care are o înălţime de 2,51 metri, s-a căsătorit cu Merve Dibo, care măsoară 1,75 metri.

“Sunt fericit că am găsit în cele din urmă pe cineva care să mă accepte şi mă iubească”, a declarat bărbatul jurnaliştilor.

Kösen – inclus, în 2011, în Cartea Recordurilor, după ce a primit titlul de cel mai înalt bărbat din lume – suferă de gigantism, rezultatul unei tumori care îi afectează glanda hipofiză. În 2010, a fost operat la Universitatea din Virginia, Statele Unite ale Americii, şi i-au fost prescrise medicamente care să-i controleze nivelul de hormoni de creştere. În 2012, Sultan Kösen a fost considerat vindecat, încetând să mai crească în înălţime.

Totuşi, bărbatul este obligat să se folosească de cârje pentru a merge, întrucât articulaţiile sale nu s-au dezvoltat în aceeaşi măsură ca restul corpului.

Sursa: Mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *