Acasă > Editorial > Suntem prea săraci…

Suntem prea săraci…

Am în minte o imagine creionată astfel: un băiețel ține un baț de chibrit aprins în fața unei candele, iar pe foaie este pictată chiar de el, Maica Domnului, în acuarele, în culori vi și strălucitoare..Dar acest copilaș e unul sărac, flămând, hainele-i sunt prea uzate..cum e posibil ca el să aibă încă speranță de viitor?

Nu-i așa că ne naștem cu credința în suflet?

Pentru a face un bine, nu e nevoie să fii nici bogat și nici celebru…îți trebuie inimă..

Îti trebuie lacrimi să plângi alături de bătrânul care ți-e profund recunoscător chiar și pentru simplul fapt că te oprești și-l asculți sau îl saluți.

Știați că un simplu gest pornit din suflet poate ajunge cu ușurință acolo unde nu vor putea pătrunde nicicând mii și mii de vorbe goale?

Știați că acolo unde oamenii rănesc, Dumnezeu mângâie?

Știați că cineva bate la ușa inimii noastre? E prietena noastră, compasiunea, care ne însoțește în fiecare zi… dar oare, de câte ori deschidem ușa? Oare de multe ori, nu ținem ușa prea mult încuiată, sau întârziem să o deschidem ?

Musafirii din viața noastră nu-s la întâmplare. Unii vin și alții pleacă.. unii vin cu bagaje în viața noastră și le uită…alții intră cu bocancii, și murdăresc..alții sunt simplii spectatori…unii se consideră săraci pentru ca în loc să cunoască oamenii, de prea multe ori îi judecă…pentru că în loc să ierte, gonesc persoanele dragi fără să asculte vreo explicație…pentru că în loc să renunțe ușor la lucruri, uită de cei apropiați…pentru că interesele sunt mai presus decât valorile..pentru că în loc să mulțumească, poate doar cerșesc..

Tu, din care categorie faci parte?

Ar trebui să vorbim mai des unii cu alții, să ne spunem durerile, grijile, problemele, înfrângerile.. și să ne încurajăm!

Îndemnul meu pentru astăzi este: Nu vă grăbiți să îmbătrâniți! Nu vă grăbiți să renunțați la nimic, ci luptați! Nu vă împotriviți sorții, ci acceptați tot ceea ce vi se oferă! Trăiți prezentul și iubiți viața! Și în ultimul rând, mulțumiți-vă cu ceea ce aveți!

Autor: Tabita Nedelcu

 

One thought on “Suntem prea săraci…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *