Acasă > Eveniment > Update: Suspiciune de Ebola, în Constanța? Este vorba doar despre…malarie

Update: Suspiciune de Ebola, în Constanța? Este vorba doar despre…malarie

Un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă preia în aceste momente un bolnav care are febră foarte mare. Autorităţile au intrat în alertă, pentru că pacientul s-a întors recent din Nigeria.

Reprezentanţii SAJ spun că nu există suspiciune de Ebola, deşi informaţiile iniţiale arătau că pacientul va fi preluat de un echipaj special de medici şi transportat la Institutul “Matei Balş” din Capitală. Dispeceratul Ambulanţei Constanţa infirmă aceste informaţii.

Pacientul este transportat la Urgenţa Spitalului Judeţean Constanţa.

Update 1

În instituţiile medicale din Constanţa este alertă maximă. Atât conducerea Spitalului Judeţean, cât şi cea a Ambulanţei şi cea a Direcţiei de Sănătate Publică ţin legătura cu Ministerul Sănătăţii şi refuză să dea detalii despre caz.

Surse din Ministerul Sănătăţii au declarat pentru cotidianul ZIUA de Constanţa că pacientul este izolat în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi este supravegheat de medici care poartă costume speciale.

UPDATE: 2

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a precizat că nu face nicio declaraţie până nu se „va lămuri despre ce este vorba“.

UPDATE: 3

Unitatea de Primiri Urgenţe s-a transformat în fortăreaţă, dat fiind alerta de suspiciune cu Ebola la un pacient. Toate cadrele medicale poartă echipament corespunzător, iar pacienţii care au nevoie de îngrijiri medicale intră prin altă cale de acces în Unitatea de Primiri Urgenţe.

UPDATE: 4

Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infectioase Matei Bals din Capitala, a precizat că este puţin probabil „ca acest pacient să fie infectat cu Ebola“.

Sursă: ziuadeconstanta.ro

Update 5

Medicii de la Spitalul Județean Constanța au declarat, după efectuarea analizelor pacientului, că este vorba despre malarie și nu despre Ebola.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *