duminică, 20 septembrie 2020
Acasă > Social > Sute de elevi din localitatea tulceană Gorgova sunt nevoiți să facă naveta

Sute de elevi din localitatea tulceană Gorgova sunt nevoiți să facă naveta

Aproape o sută de elevi din localităţile izolate ale Deltei Dunării depind de transportul naval pentru a merge la şcoală. Cei mai mulţi sunt navetişti de week-end fiind trimişi de părinţi de luni până vineri să înveţe la Tulcea, unde sunt cazaţi la internate sau locuiesc la rude.

„Copiii din Gorgova care termină clasa a IV-a vin la Maliuc pentru gimnaziu şi, din păcate pentru ei, transportul de la Gorgova la Maliuc şi înapoi e un chin. În zilele când circulă catamaranul, luni, miercuri şi vineri, copiii pleacă din Gorgova la ora opt şi ajung la şcoală pe la opt şi jumătate. După amiază e mai rău că nava de pasageri vine la ora trei, iar catamaranul pe la două şi jumătate, deci oricum ar fi trebuie să aştepte după cursuri în jur de o oră şi jumătate”, a declarat primarul Aurelian Sevastian.

Singurul avantaj al elevilor de gimnaziu din Gorgova, este acela că nu plătesc transportul, fiind primiţi pe navă fără bilet.

„Pentru elevii din Gorgova transportul este gratuit din partea societăţii. Sunt copii bine crescuţi, respectuoşi, iar comandanţii de navă îi cunosc foarte bine, pentru că mulţi dintre copii cresc sub ochii lor timp de patru ani. Mai mult, e de apreciat sârguinţa cu care fac acest drum zi de zi pentru a învăţa”, a declarat directorul, Nicolae Chichi.

Ceilalţi navetişti din Sulina, Chilia Veche sau Sfântu Gheorghe beneficiază de reduceri de 50% din preţul întreg al biletului.

Redactor: Denisa Stoenescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *