joi, septembrie 19, 2019
Acasă > Sport > Sute de sportivi se vor întrece la Cluj în ultimul eveniment competițional de karate al anului

Sute de sportivi se vor întrece la Cluj în ultimul eveniment competițional de karate al anului

Peste 600 de karateka din 12 țări vor participa la un ultimul mare spectacol competițional din acest an, care se va desfășura pe parcursul a două zile, sâmbătă 14 decembrie și duminică 15 decembrie, la Cluj-Napoca.

”Cupa Campionilor Europeni — ediția a IV-a” este organizată de Federația Română de Karate WKC, alături de CS Politehnica Cluj-Napoca.

Evenimentul se dorește a fi o încununare a rezultatelor obținute de federație pe plan internațional în 2013, printre care se numără primul loc la Campionatul Mondial de Karate WUKF — Seniori de la București, unde au fost sportivi din 31 de țări, și primul loc pe națiuni la Campionatul European de Karate WUKF de la Sheffield, unde au fost 24 de țări participante.

”Acest an a reprezentat pentru karate-ul românesc un an de cotitură, în care s-a dorit o unificare, dar deși conducătorii marilor federații de karate din România au ajuns la o înțelegere preliminară, până în momentul actual nu s-a realizat nimic concret. Cu toate acestea FRK WKC continuă să meargă pe drumul început în urmă cu mai bine de 15 ani, pe care sportivii și cluburile membre ale acestei federații nu au precupețit niciun efort pentru promovarea imaginii României în lume, aducând glorie țării, ridicând tricolorul românesc pe prima treaptă a podiumului”, a declarat Constantin Andrei, președintele Departamentului mass-media din FRK WKC.

Acesta a explicat că, deși federația sa a întâmpinat nenumărate piedici, mai ales din cauza faptului că a ales să își stabilească sediul în alt oraș decât București, a reușit să ducă de multe ori în decursul timpului tricolorul românesc pe podium.

”Și am făcut-o împreună cu sportivii, nu numai câștigând medalii, ci comportându-ne civilizat, dovedind că la nord de Dunăre există un popor care a dat și va mai da multe valori umanității. În speranța că anul 2014 îi va trezi la realitate și pe cei care au menirea să vadă și să recunoască meritele acestor minunați sportivi ce și-au dedicat copilăria sportului pentru a aduce glorie țării, FRK WKC, sportivii, toți membri acestei federații doresc să încheie anul pe prima treapta a podiumului în confruntarea internațională de la Cluj”, a mai spus Andrei.

În cursul zilei de sâmbătă vor avea loc întrecerile pentru copii, categoriile 6-14 ani, iar duminică va fi ziua competițională a adulților.

Evenimentul este susținut și de firma Topoloveni, care va oferi borcane cu dulceață câștigătorilor.

”Pentru că 212 dintre sportivii care participă la această competiție sunt străini, ne-am gândit că n-ar fi rău să promovăm și produsele noastre românești”, a explicat Constantin Andrei.

Printre oficialitățile prezente se numără Octavian Budică, consilierul specializat în domeniul karate al secretarului de stat Carmen Tocală, din Ministerul Tineretului și Sportului (MTS), președintele Consiliului Județean, Horea Uioreanu, și Puiu Gârba, inspector în cadrul MTS.

Competițiile se desfășoară sâmbătă și duminică, de la 09,00 la 17,00, la Sala Sporturilor ”Horia Demian” din Cluj-Napoca.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *