Acasă > Politica > Tăriceanu: Suspendarea președintelui este o acțiune posibilă

Tăriceanu: Suspendarea președintelui este o acțiune posibilă

TariceanuPreședintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, astăzi, că președintele Klaus Iohannis trebuie să justifice refuzul de a desemna premierul propus de PSD și ALDE.

Tăriceanu a apreciat că România se află într-o situație de criză politică similară cu momentele care au punctat mandatele de șef al statului ale lui Traian Băsescu.

“Numirea pe care președintele ar fi trebuit să o facă a fost refuzată fără niciun fel de justificare, lucru care mi se pare inexplicabil într-o societate modernă, democratică. Un astfel de refuz trebuia însoțit de o minimă justificare, pentru ca să nu se interpreteze actul președintelui ca un act arbitrar, de exces de putere, exces de autoritate, așa cum este în momentul de față”, a spus liderul ALDE.

”Președintele nu poate să desconsidere votul și Constituția. Președintele trebuie să știe că suspendarea este o acțiune posibilă pe care nu ne-o dorim, dar dacă o provoacă, atunci trebuie să-și asume consecințele”.

 

”Parcă revăd momentele care au punctat mandatul președintelui precedent, Traian Băsescu, momentele de criză politică majoră pe care le-a traversat România. Vreau să subliniez că intenția noastră, a ALDE și PSD, este de a evita cu orice preț o criză politică, pentru că o criză politică are consecințe defavorabile asupra României pe multiple planuri — în plan politic, economic — și efectele se văd imediat. La nivelul societății este o îngrijorare, o temere pe care oamenii o resimt. Toate aceste lucruri mi-aș fi dorit să fie evitate. Din păcate, demersul nostru constituțional bazat pe alegerile din 11 decembrie a fost desconsiderat de președinte”, a afirmat Tăriceanu, la Palatul Parlamentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *