Te-a prins radarul? Iată ce trebuie să știi

Forte mulți șoferi îngroașă rândurile celor care plătesc amenzi de circulație din cauza depășirii vitezei legale.

Polițiștii spun că singura modalitate de a scăpa de amenzi este să respectăm legislaţia în domeniu.

Poliția Română face însă și o serie de precizări pentru ca orice conducător auto să știe ce sa facă dacă a fost  prins de radar:

Viteza cu care circuli pe drumurile publice este măsurată cu cinemometre. Acestea sunt nişte aparate pentru măsurarea vitezei de circulaţie a vehiculelor, sunt mijloace tehnice certificate sau omologate şi verificate metrologic.

Sunt situaţii în care un poliţist operează dispozitivul radar (amplasat pe o autospecială de poliţie) şi un altul întocmeşte procesul-verbal de contravenţie.

Orice poliţist rutier poate încheia procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei pe baza informaţiilor comunicate, prin radio, de către operatorul radarului, chiar dacă se află în alt loc decât acela unde este poliţistul care te-a oprit.

Din anul 2009 nu mai este prevăzută obligativitatea atestării operatorului radar.

Dacă vei vrea să faci plângere împotriva măsurii luate, Poliția va pune la dispoziţia instanţei judecătoreşti înregistrarea cu aparatul, care cuprinde cel puţin data şi ora la care a fost efectuată măsurarea, valoarea vitezei şi imaginea maşinii, cu numărul de înmatriculare.

Sursa: Poliția Română

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *