Terasele închise după ora 23.00, masca obligatorie și în aer liber. Pe plajă, distanţa mai mică de 2 m este permisă doar pentru familii

  •  
  •  
  •  
  •  

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat o hotărâre prin care propune ca, în zona plajelor, distanţa mai mică de 2 metri să fie permisă numai pentru soţi şi copii însoţiţi de adulţi (părinţi, bunici).

De asemenea, este instituită obligativitatea purtării măştii de protecţie, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise.

CNSU propune și ca programul teraselor şi al sălilor de jocuri de noroc să fie interzis în intervalul orar 23,00 – 06,00.

HOTĂRÂRE privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2 la nivelul spaţiilor/activităţilor unde există un risc crescut de infectare:

Art.1 (1) Se propune instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului judeţean/al Municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă, cu avizul direcţiei de sănătate publică.

(2) Spaţiile şi intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creşterii numărului persoanelor prezente concomitent în spaţiile şi în intervalele orare respective, ca efect al desfăşurării unor activităţi individuale sau de grup.(3) Se exceptează de la măsura prevăzută la alin. (1) următoarele categorii de persoane:a) persoanele care desfăşoară activităţi fizice intenseşi/sau în condiţii de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută;b) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Art.2 (1) Se propune interzicerea comercializării şi consumului produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în intervalul orar 23:00-06:00.(2) În afara intervalului menţionat la alin. (1),operatorii economici care desfăşoară aceste activităţi, au obligaţia să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienţi la numărul locurilor pe scaune, precum şi a oricăror activităţi care presupun interacţiunea fizică între clienţi, inclusiv dansul.

Art.3 Se propune interzicerea desfăşurării activităţii cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc,în intervalul orar 23:00-06:00.

Art.4 Se propune modificarea excepţiei de la regulile distanţare fizică existente la nivelul plajelor neamenajate şi a celor amenajate, în sensul în care distanţa mai mică de 2 metri între persoane/şezlonguri este permisă numai pentru soţi şi copii însoţiţi de adulţi (părinţi, bunici).

Art.5 Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, pentru punere în aplicare prin ordine şi acte administrative ale conducătorilor acestora.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *