Tichete de vacanță pentru bugetarii din România

Legea Voucherelor de Vacanță a fost adoptată în plenul Parlamentului, ca măsură de susținere a turismului românesc. Noua lege va aduce mai mulți turiști în destinațiile din România și bineînțeles, mai multe venituri în unitățile de cazare. Angajații regiilor și companiilor de stat vor primi obligatoriu vochere pentru vacanță și nu prime în bani.

Conform legii adoptate de Camera Deputaților, bugetarii vor beneficia, din acest an, de tichete de vacanță, deductibile și scutite de taxe și impozite, atât pentru angajator cât și pentru beneficiar.

“De 5 ani, nu am încetat să facem lobby pentru a susține turismul românesc și iată că Legea Voucherelor de vacanță a trecut de Parlament. Angajații regiilor și companiilor de stat vor primi obligatoriu vouchere de vacanță, și nu prime în bani. Angajatorii privați sunt de asemenea stimulați să ofere vouchere de vacanță angajaților, în loc de bani, datorită impozitaării reduse a acestora, comparativ cu impozitul mare pe fondul de salarii.” a declarat Corina Martin.

Voucherele reprezintă o alternativă eficientă înlocuind primele de concediu. Noile tichete, vor putea fi folosite numai pentru achiziționarea de pachete turistice, pe teritoriul României, și vor valora maxim 5100 de lei.

„Ne așteptăm la o creștere a numărului de turiști pe plan intern, pentru că aceste tichete de vacanță, în primul rând, vor merge prin agenții de turism către pensiuni, hoteluri, vile, restaurante, tot ceea ce înseamnă turism în România, pe zonă oficială, se vor elibera bonuri, se vor tăia chitanțe, se fiscalizează. Este un mare bine pentru cei care au investit și au pensiunile la oficial.” a spus Cristian Bărhălescu.

Bugetarii vor beneficia de tichetele pentru vacanță o singură dată pe an.

Redactor: Ana-Maria Stacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *