Țigări de contrabandă, depistate pe o navă sub pavilion Republica Moldova

  •  
  •  
  •  
  •  

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit la bordul unei nave sub pavilion Republica Moldova, sosită în Portul Constanţa din direcţia Turcia, 105.000 ţigarete netimbrate, pe care comandantul navei şi membrii de echipaj nu le declaraseră la intrarea în ţară.

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Constanţa au desfăşurat, alături de lucrătorii vamali şi reprezentanţii Căpităniei Zonale Constanţa controlul amănunţit al unei nave sub pavilion Republica Moldova, sosită în Portul Constanţa din direcţia Turcia.

În urma controlului de frontieră au fost descoperite ascunse, într-un compartiment al navei situat între puntea principală şi castel, 105.000 ţigarete netimbrate marca „Fast Red” care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară.

Echipa comună de control a ridicat în vederea confiscării cantitatea de ţigarete, cu o valoare de aproximativ 52.500 lei, iar lucrătorii vamali îi vor sancţiona contravenţional pe comandantul navei şi cei 10 marinari din echipaj (8 cetăţeni sirieni, doi indieni şi un sudanez), conform articolului 653, alineatul 1, litera a din HG 707/2006.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *