Ţigări de contrabandă şi 12 cartuşe de vânătoare, confiscate în Portul Constanţa

  •  
  •  
  •  
  •  

BULETIN INFORMATIV

05.06.2013

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Ţigări de contrabandă şi 12 cartuşe de vânătoare, confiscate în Portul Constanţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit ascunse într-un autoturism marca Nissan Patrol, staţionat în Portul Constanţa, 6.080 de ţigarete netimbrate şi 12 cartuşe de vânătoare de calibru 12 mm.

În data de 04.06.2013, în jurul orei 14.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au controlat un autoturism marca Nissan Patrol, staţionat în incinta Portului Constanţa, în care se afla cetăţeanul român A.S., în vârstă de 53 ani.

Sub capota autoturismului şi în interiorul acestuia au fost descoperite ascunse, în doi saci de culoare neagră, 6.080 ţigarete netimbrate.

În urma controlului amănunţit efectuat asupra autoturismului au mai fost găsite, în torpedou, 12 cartuşe de vânătoare de calibru 12 mm, depozitate într-o cutie.

Persoana în cauză, angajată în funcţia de conducător auto la o societate comercială de shipping, nu a dorit să precizeze de unde a procurat cantitatea de ţigarete, declarând doar că a achiziţionat în urmă cu câteva zile cartuşele de vânătoare, pe care le-a uitat în torpedou.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării ţigaretele şi muniţia, aceasta din urmă fiind predată serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Constanţa, în vederea continuării cercetărilor şi luarea măsurilor legale ce se impun.

Lucrătorii Gărzii de Coastă a întocmit persoanei în cauză dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006 cu aplicarea art. 33, lit. a Cod Penal, respectiv art. 279, alin. 1 Cod Penal coroborat cu art. 141 din Legea 295/2004.

Aproximativ 500 metri de plase şi 51 kilograme peşte confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând patru persoane care transportau într-un sac de rafie, respectiv cu un autoturism, 7 plase de pescuit, în lungime de 461 metri, şi cantitatea de 51 kilograme peşte fără documente justificative.

● În data de 04.06.2013, în jurul orei 08.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea au acţionat în zona lacului Ceamurlia din judeţul Tulcea, unde i-au identificat pe B.T.G. de 29 ani şi N.I. de 51 ani, în timp ce transportau şase plase monofilament, o plasă din aţă şi cantitatea de 13 kilograme peşte.

● În acceaşi zi, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Isaccea au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Dacia 1310, în care se aflau E.S. de 39 ani şi T.L.I. de 31 ani.

În autoturism a fost găsită cantitatea de 38 kilograme peşte, pentru care cele două persoane nu posedau documente justificative pentru marfa transportată.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele de pescuit, în lungime de 461 metri, iar cantitatea de 51 kilograme peşte, evaluată la 142,8 lei, a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.

Cei patru bărbaţi, domiciliaţi în judeţul Tulcea, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de „pescuit, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie”, „deţinere şi utilizare a plaselor tip monofilament” şi „deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *