Trafic de jucării. Mii de jocuri de construcție contrafăcute, confiscate la Constanța

  •  
  •  
  •  
  •  

Peste 19.000 de jocuri de construcţie produse în China, susceptibile a fi contrafăcute, au fost decoperite ieri de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali.

Produsele se aflau într-un container sosit în Portul Constanţa Sud Agigea și aveau ca destinație o societate comercială cu sediul în Capitală. 

Polițiștii spun  că valoarea jocurilor de construcţie se ridică la aproximativ 1.300.000 lei, dacă ar fi fost originale.

”În data de 28.08.2017, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali au efectuat, în baza analizei de risc, controlul amănunțit la un container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul în municipiul Bucureşti. Administratorul societăţii comerciale în cauză este un cetăţean român, în vârstă de 57 de ani, cu domiciliul în municipiul Bucureşti.

În urma controlului au fost descoperite 19.212 jocuri pentru construcţie din plasticce purtau însemnele unei mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, precizează Poliția de Frontieră.

Specialiștii avertizează că jucăriile contrafăcute sunt un percol pentru copii pentru că pot conține substanţe sau preparate chimice periculoase.

De asemenea, de cele mai multe ori în cazul jucăriilor contrafăcute se constată  lipsa marcajelor de conformitate, a indicaţiilor de montare şi de asamblare, a avertismentelor privind potenţialul pericol şi lipsa documentaţiei care atestă standardul de securitate.

 Jucăriile care au piese mici sunt un real pericol pentru copiii sub patru ani, deoarece pot fi înghiţite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *