vineri, 18 septembrie 2020
Acasă > Social > Trafic îngreunat pe drumurile din România din cauza ceții

Trafic îngreunat pe drumurile din România din cauza ceții

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la ora 11.00, în județele din sudul, estul și local centrul țării, traficul rutier pe majoritatea drumurilor naționale și europene se desfășoară în condiții de ceață, care variază ca și densitate, vizibilitatea fiind scăzută sub 200 de metri și, pe alocuri, sub 50 de metri.

Ceață se semnalează și pe autostrada A1 București-Pitești, cu precizarea că spre Pitești, vizibilitatea este între 50 și 100 de metri, dar și pe autostrăzile A2 București-Constanța și A3 București-Ploiești, respectiv A3 Transilvania.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, județeleConstanța, Tulcea, Teleorman, Ilfov, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Neamț, Botoșani, Galați, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Dolj și Olt se află sub atenționare cu cod galben de ceață până la orele 11.00 și, respectiv, 14.00.

Pe lângă ceață și burniță,pe alocuri se poate semnala și polei, așadar riscul producerii accidentelor rutiere din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum este foarte mare. În aceste condiții, este necesar din partea conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic și să folosească luminile de întâlnire împreună cu cele de ceață.

În județul Prahova, pe DN1 Bușteni — Azuga, la kilometrul 134+400 de metri, traficul rutier va fi restricționat în zona pasajului care trece pe sub calea ferată până în jurul orei 11.30, în vederea montării unui indicator de circulație.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să manifeste înțelegere față de situația creată și să respecte indicațiile polițiștilor prezenți la fața locului, care vor dirija circulația în zona respectivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *