Traficanți de droguri și proxeneți, propuși spre arestare preventivă

Procurorii DIICOT Constanța împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, având suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, au stopat activitatea infracțională a unor persoane suspectate de trafic de minori, proxenetism și trafic de droguri de risc.

În acest sens, ieri au fost efectuate trei percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate mai multe sisteme informatice, telefoane mobile, cartele SIM, înscrisuri precum și diferite substanțe susceptibile a fi droguri de risc și de mare risc. Șase persoane au fost duse la sediul DIICOT Constanța pentru audieri. La activități au participat și polițiștii de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale al IPJ Constanța, precum și jandarmi.

Procurorii DIICOT –ST Constanța au dispus reținerea pentru 24 de ore a inculpaților Georgian Neață (22 de ani) acuzat de trafic de droguri, și Tanzer Mustafa, 21 de ani, acuzat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri, trafic de minori, proxenetism și punerea în circulație de valori falsificate.

Față de inculpatul Mustafa Tanzer există suspiciunea rezonabilă că în luna februarie 2014 a recrutat o minoră de 13 ani și 11 luni, în scopul exploatării prin obligarea la practicarea prostituţiei, a adăpostit-o în mai multe imobile din municipiul Constanţa, i-a înlesnit practicarea prostituţiei furnizându-i clienţi ş i-a obţinut foloase patrimoniale din practicarea prostituţiei de către aceasta, însuşindu-şi banii astfel obţinuţi. Totodată inculpatul Mustafa Tanzer este suspectat de punerea în circulație de bancnote falsificate, în ziua percheziției el deținând 17 bancnote false având cupiura de 100 USD.

Față de inculpații Mustafa Tanzer și Neață Georgian există suspiciunea rezonabilă că au comis infracțiunea de trafic de droguri, la percheziționarea imobilulului în care locuiau cei doi inculpați împreună cu victima minoră fiind găsite diferite cantități de cannabis 1, 8 grame, 5,8 grame, 311,6 grame, 53, 3 grame, precum şi 2 comprimate „ecstasy”, conţinând 3,4 methylenedioxymetamfetamine (MDMA), substanţă ce constituie drog de mare risc.

Cei doi reținuți vor fi prezentați astăzi Tribunalului Constanța cu propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *