Tragedia din Muntenegru a lăsat o durere fără margini în inimile rudelor și apropiaților celor decedați

România este în doliu în memoria victimelor din Muntenegru. Tragedia rutieră a distrus atât viețile supravieţuitorilor, cât şi pe cele ale rudelor celor decedați. Oficialii români au arborat drapelul  în semn de omagiu, iar posturile de radio și de televiziune și-au încetat activitatea pentru câteva minute. Însă în spatele acestor manifestări rămân familiile îndoliate a căror durere nu o poate alina nimeni.

Poveştile de viaţă ale familiilor turiştilor morţi în accident, cât şi ale răniţilor sunt sfâșietoare. Oamenii și-au pierdut rudele în ceea ce trebuia să fie o excursie de relaxare, dar care s-a transformat într-o adevărată tragedie. În urma accidentului rutier, 18 persoane au decedat. Dintre acestea, șase erau din Curtea de Argeș. O familie de oameni de afaceri, două profesoare, dintre care una era ghid și se afla în autocar împreună cu soțul ei, dar și un consilier local PNL și-au găsit sfârșitul în prăpastia de la Podgorica. Nicolae Derviş, un cunoscut  om de afaceri din Curtea de Argeş, a ocupat, între 2008-2012,  funcția de consilier. Nicolae Derviş a murit în accident, însă nu şi soţia sa. Printre victime s-a aflat și familia Ardelean din Timișoara.  Mircea și Doina Luminița Ardelean, ambii în vârstă de 68 de ani, primiseră excursia cadou din partea unuia dintre cei doi fii. Erau de profesie ingineri constructori, iar de când ieșiseră la pensie, fuseseră în mai multe vacanțe în străinătate. Și o femeie de afaceri din Cluj de 56 de ani a lăsat în urmă o familie îndurerată. Aceasta se afla în vacanță împreună cu fiica ei, care a supraviețuit, dar care nu va trece foarte uşor peste ce s-a întâmplat. În autocarul morţii se afla şi Camelia Adriana Păcuraru, medic pediatru la spitalul clinic de copii Doctor Victor Gomoiu din Capitală. Colegii au primit cu durere vestea că aceasta şi-a pierdut viaţa, mai ales că cei mai mulţi o cunoşteau din timpul facultăţii.

Unul dintre cei doi șoferi și-a găsit și el sfârșitul în tragedie. George Ciobanu avea 45 de ani, era căsătorit și avea un copil. El era angajat în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București din aprilie 1991 în cadrul structurilor de ordine publică, ulterior din anul 1994 a activat în cadrul structurilor de intervenție rapidă, iar din anul 2000 la logistică, în funcția de conducător auto. Era subofiţer, fiind avansat înainte de termen pentru merite deosebite.  Conform declaraţiei de avere, din anul 2012, agentul avea două credite de 25.000 lei, scadent în 2017, respectiv, 18.700 lei, scadent în 2014. Pentru că avea un copil de crescut iar salariul nu-i permitea să facă față datoriilor, Ciobanu s-a angajat ca șofer la o firmă de transport, experiența sa la volan fiind de aproape 10 ani. Nu era pentru prima dată când acesta efectua treseul din Muntenegru. Cunoscuții spun despre el că era un om calm, iar colegii îl considerau un adevărat profesionist. Cu toate acestea, nimeni nu știe ce s-a întâmplat pe șoseaua de la Podgorica. Cert este că moartea celor aflați în autocar a lăsat un gol în inimile rudelor și apropiaților, dar și o amintire neagră în istoria României. În memoria victimelor, autoritățile au declarat 26 iunie – zi de doliu național, iar milioane de români au ținut un moment de reculegere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *