vineri, 25 septembrie 2020
Acasă > Eveniment > Tragedie rutieră la intrare în Costinești

Tragedie rutieră la intrare în Costinești

O persoană decedată, şase răniţi printre care și doi copii, aproape două ore de eforturi zădărnicite ale medicilor pentru a salva viața unei femei și scene terifiante cu bucăți de mașini împrăștiate pe șosea… Este bilanțul unui cumplit accident petrecut, noaptea trecută, pe Drumul Național 39, la intrare în stațiunea Costinești. Viteza și neatenția la volan stau în spatele acestei tragedii, spun polițiștii de la Rutieră.

Noapte de coșmar pentru cele două familii implicate în accident. Cei din Constanța se întorceau acasă, dinspre 23 August, iar cei din Iași încercau să ajungă în Costinești, unde urmau să își petreacă concediul la mare.

O clipă de neatenție le-a schimbat, pentru totdeauna, destinele. Șoferul ieșean i-a tăiat fața constănțeanului, încercând să intre în Costinești, iar ce a urmat depășește imaginația…

“Am semnalizat să intru stânga și pe bandă acolo m-a prins. L-am văzut […] era toată strada întuneric, dar a venit așa de tare că m-a prins”, a spus șoferul din Iași.

Impactul a fost devastator pentru toți ocupanții celor două mașini. Șase dintre ei au fost luați cu Ambulanță și transportați, de urgență, la Spitalul Clinic Județean Constanța. Printre aceștia doi copii, unul de un an și patru luni și celălalt de doar patru luni. Femeia care se afla pe locul din dreapta al mașinii a fost scoasă dintre fiarele contorsionate mai mult moartă decât vie. Medicii de pe Ambulanță s-au chinuit mai bine de o oră jumătate să o resusciteze, însă inima acesteia a încetat să mai bată.

„La locul accidentului am găsit șapte victime, o persoană încarecarată în stop cardio – respirator […] s-au efectuat manevrele de resuscitare cardio – pulmonară […] nu a răspuns, iar celelalte victime au fost stabilizate și transportate la Spitalul Județean Constanța”, a declarat Apaz Julide, medic SAJ Constanța.

Polițiștii de la Rutieră au efectuat măsurătorile și spun că practic mașina de Iași i-a tăiat fața celuilalt autoturism.

„În urma accidentului a rezultat decesul unei persoane și vătămarea altor persoane din ambele autoturisme, respectiv și conducătorii auto. Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, ce a indicat valoarea zero în ambele cazuri”, a declarat ag. șef. adj. Cristian Bozolan.

Șoferul ieșean este acum cercetat penal pentru uciderea din culpă a soţiei sale aflată pe locul din dreapta și vătămarea corporală a celorlalte victime ale accidentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *