miercuri, februarie 19, 2020
Acasă > Eveniment > Traian Băsescu, inculpat în dosarul fratelui

Traian Băsescu, inculpat în dosarul fratelui

traian-basescuNumele lui Traian Băsescu apare de trei ori în motivarea condamnării lui Mircea Băsescu. Avocatul fratelui fostului președinte spune că eroarea comisă de judecători este de nepermis.

Judecătorii Curţii de Apel Constanţa care l-au condamnat pe Mircea Băsescu au folosit de trei ori numele lui Traian Băsescu însoțit de expresia „inculpat”. Este vorba despre o eroare materială, scrie News.ro, pentru că în locul numelui fostului președinte trebuie să figureze cel al fratelui său, condamnat la patru ani de închisoare cu executare.

Pasajele în care apare numele lui Traian Băsescu:

”…Aşa cum rezultă din cele patru denunţuri înaintate Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Direcţiei Generale Anticorupţie, Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş şi Serviciului Teritorial Piteşti la DNA la datele de 05.06.2014, 06.06.2014 şi 12.06.2014, inculpatul Băsescu Traian a acceptat şi primit suma de 250.000 euro, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei privind infracţiunea comisă de Anghel Sandu, pentru a obţine o soluţie favorabilă acestuia, de punere în libertate sau de condamnare la o pedeapsă mai blândă, beneficiind de ajutorul inculpatului Căpăţînă Marian Adrian. ….”.

”…. Potrivit declaraţiei denunţătorului, inculpatul Băsescu Traian s-a asigurat că va face tot posibilul pentru ca tatăl său să fie pus în libertate, urmând să intervină la fratele său, care la acea dată era Preşedintele României. …”, este al doilea paragraf din motivarea indicată în care numele lui Traian Băsescu figurează cu apelativul de ”inculpat”.

”…În cuprinsul plângerii penale, făcând trimitere şi la conţinutul discuţiei înregistrate în mediul ambiental, denunţătorul Anghel Florin arată că inculpatul Băsescu Traian s-a angajat să intervină în favoarea tatălui său, cu prilejul unei întâlniri ce s-a derulat într-un biroul din Municipiul Constanţa şi pe care denunţătorul a înregistrat-o cu telefonul mobil, până atunci relaţiile dintre cei doi derulându-se prin intermediul inculpatului Căpăţînă Marian Adrian….”

Avocatul lui Mircea Băsescu spune că eroarea comisă de judecătorii Ciprian Coadă și Marius Damian Mitea de la Curtea de Apel Constanța este de nepermis. „Din punctul meu de vedere este ceva de neexplicat şi mai ales de nepermis. În apel când doi judecători de instanţa superioară sunt puşi să verifice atent decizia emisă de un judecător de la o instanţă inferioară, nu, nu, este nepermisă o asemenea eroare. Dacă este eroare”, a spus avocatul Tașcă, pentru News.ro.

Mircea Băsescu, fratele fostului președinte al României, Traian Băsescu, a depus, marți, la Judecătoria Medgidia, prin intermediul apărătorului său legal, o cerere de eliberare condiționată. Mircea Băsescu este condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență, fiind acuzat că ar fi primit bani de la familia lui Bercea Mondial pentru a-l scăpa pe acesta din pușcărie.

Sursa: libertatea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *