sâmbătă, 19 septembrie 2020
Acasă > Comunicate > Transport al peştelui fără documente legale

Transport al peştelui fără documente legale

BULETIN INFORMATIV

24.05.2013

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Transport al peştelui fără documente legale

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând o persoană care transporta, cu o autoutilitară marca Seat, cantitatea de aproximativ 45 kilograme peşte fără documente justificative.

În data de 23.05.2013, în jurul orei 12.15, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Tulcea au oprit pentru control, în zona de competenţă, o autoutilitară marca Seat, condusă de cetăţeanul român C.L., în vârstă de 46 ani.

În autoutilitară a fost găsită cantitatea de 44,5 kilograme peşte din speciile caras şi lin, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente justificative.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte, evaluată la 89 lei, pe care au predat-o spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.

Persoana în cauză, domiciliată în municipiul Galaţi, este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere şi transport al peştelui fără documente legale”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Hoţi prinşi în flagrant în oraşul Isaccea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat o misiune de cooperare cu reprezentanţii Poliţiei Oraşului Isaccea, în urma căreia au depistat doi bărbaţi care transportau, cu un atelaj hipo, 24 bucăţi dale  de beton pe care le sustrăseseră dintr-un canal de irigaţii dezafectat.

În data de 23.05.2013, în jurul orei 12.15, o patrulă formată dintr-un poliţist al Poliţiei Oraşului Isaccea şi un poliţist de frontieră din cadrul S.P.F. Isaccea i-a surprins pe C.I. de 39 ani şi B.A.B. de 19 ani, care transportau cu un atelaj hipo, 24 bucăţi dale de beton.

Cele două persoane, domiciliate în oraşul Isaccea, au declarat faptul că au sustras dalele dintr-un canal de irigaţii dezafectat.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 208 şi 209, alin. 1, lit. a din Codul Penal.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *