Tratament gratuit pentru cei care vor să renunţe la fumat

Luna mai a fost declarată luna renunţării la fumat de către Institutul „Marius Nasta”, coordonator al Programului Naţional „Stop Fumat”. În condiţiile în care peste şase milioane de oameni îşi pierd anual viaţa din cauza tutunului, medicii sunt hotărâţi să îi ajute pe fumători să scape de acest viciu. Astfel, cei care se înscriu în program şi vorbesc cu un specialist au parte de tratament gratuit.
La Constanţa, persoanele care doresc să cunoască mai multe despre riscurile de îmbolnăvire provocate de ţigări şi să renunţe la dependenţa de fumat se pot adresa cabinetului de pneumologie Verasante din municipiu.
„La nivel de Constanţa, programul Stop Fumat se derulează încă din anul 2007, cu o adresabilitate foarte bună din partea pacienţilor. Înscrierile se fac telefonic, consultaţia este contracost, dar tratamentul este în continuare gratuit”, a afirmat dr. Vera Eniko Pall, medicul pneumolog din cadrul centrului.
Constănţenii care vor să renunţe la fumat se pot programa pentru o consultaţie cu dr. Pall, la numărul de telefon 0722/302.654.

Sursa: www.cugetliber.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *