vineri, 18 septembrie 2020
Acasă > Eveniment > Tratament preferențial pentru Cristi Borcea, la Poarta Albă

Tratament preferențial pentru Cristi Borcea, la Poarta Albă

O ancheta a Administratiei Nationale a Penitenciarelor a identificat o serie de nereguli la Poarta Alba, unde este inchis Cristi Borcea. Potrivit unui raport al ANP, Cristi Borcea a beneficiat de renovarea celulei. Aceasta are in prezent mocheta pe jos, un televizor plasma, un frigider si pe perioada iernii a avut instalat un calorifer electric. In plus, Cristi Borcea a avut acces la aparate de fitness. El a putut sa faca miscare cu ajutorul unei benzi de alergat si al unei biciclete, anunta B1 Tv.

Potrivit raportului citat, Cristi Borcea a avut tratament preferential din partea gardienilor care i-au oferit o cheie pentru a ii facilita accesul la un telefon instalat special pentru el in zona spalatoriei in care ar fi trebuit sa lucreze. Raportul arata ca Borcea nu a lucrat, el petrecandu-si timpul destinat muncii vorbind la telefon, iar gardienii i-ar fi pontat activitatea, pentru a ii asigura reducerea pedepsei.

Cristi Borcea a beneficiat si de vizite peste numarul celor permise de regulament si de bani primiti in mod direct sau prin intermediul altor detinuti de la familia sa.

Ancheta Administratiei Nationale a Penitenciarelor a mai aratat ca in celula lui Cristi Borcea nu s-au efectuat niciodata controale si ca acesta avea in celula parfumuri si alte produse la care alti detinuti nu au acces.

Cristi Borcea a fost condamnat, in 2014, la 6 ani si 4 luni de inchisoare cu executare in Dosarul transferurilor, alaturi de alti “grei” ai fotbalului romanesc: Gica Popescu, George Copos, Ioan si Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Padureanu si Gigi Netoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *