Acasă > Eveniment > Traversarea prin loc nepermis este un fenomen frecvent în rândul constănţenilor!

Traversarea prin loc nepermis este un fenomen frecvent în rândul constănţenilor!

Majoritatea nu conştientizează riscul la care îşi supun propria viaţă ori integritate corporală şi fac slalom printre maşini pe marile bulevarde. O statistică cel puţin cutremurătoare arată că peste 80 la sută dintre pietonii decedaţi în accidente rutiere în ultima perioadă au traversat strada prin loc nepermis. Curios este faptul că mai mult de jumătate dintre pietonii indisciplinaţi sunt persoane de vârsta a treia. Poliţiştii rutieri derulează, în perioada 7 – 19 mai, o acțiune având ca scop combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul indisciplinei în trafic a pietonilor, dar şi neacordării de prioritate pietonilor angajaţi regulamentar în traversare. Din analizele efectuate la nivelul Serviciului Rutier a rezultat faptul că printre principalele cauze generatoare de accidente rutiere se numără traversarea neregulamentară a pietonilor.

„Această acțiune este dispusă de către Inspectoratul General al Poliției Române la nivel național, și a avut la bază analizele de risc care au scos în evidență că cele două cauze generatoare de evenimente rutiere se situează pe locurile fruntașe și foarte multe persoane decedează sau sunt rănite grav în urma acestor accidente rutiere”, a declarat Marius Ghiţă, de la SPR Constanţa.

Parcă fără să conştientizeze faptul că viteza lor de reacţie este mult diminuată de trecerea anilor, iar o eventuală perioadă de recuperare medicală s-ar putea lungi pe ani de zile, cei mai indisciplinaţi pietoni constănţeni sunt, culmea, vârstnicii!

„Putem să vorbim despre o practică, în special a celor vârstnici, care pe fondul unor probleme medicale motivează faptul că doresc să traverseze prin alte locuri decât prin cele special amenajate”, a mai precizat Marius Ghiţă.

Pietonii surprinşi de agenţii de poliţie că travesează strada prin loc neregulamentar se aleg cu o amendă contravenţională de 150 de lei. Dacă o achită în maximum 48 de ore, valoarea scade la jumătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *