Acasă > Administratie > Triplă sărbătoare la Casa de Cultură ”Pontus Euxinus” din Năvodari

Triplă sărbătoare la Casa de Cultură ”Pontus Euxinus” din Năvodari

La Casa de Cultură ”Pontus Euxinus” din Năvodari au fost marcate, ieri, trei evenimente importante pentru România: Ziua Independenței, Ziua Victoriei Națiunilor Unite și Ziua Europei.

Mai mulți elevi ai școlilor din Năvodari au reușit să demonstreze  unitatea europeană, dar și pe cea dobrogeană, prin momente artistice și prin prezentări ale tradițiilor și bucatelor specifice etniilor care trăiesc în acest ținut.

Cei prezenți au ascultat imnul Uniunii Europene, “Oda Bucuriei”,  interpretat la vioară de eleva Sara Maria Calapod de la Școala nr. 1 Năvodari, precum și melodii în engleză, franceză și italiană, interpretate de eleva Diana Damian.

De asemenea, au fost prezentate obiceiuri și produse tradiționale ale românilor și ale etniilor de tătati și ruși-lipoveni din Dobrogea.

Printre bucatele alese s-au numărat: cozonacul, plăcintele dobrogene cu brânză dulce și stafide, baclavalele și șuberecul,  colțunașii cu brânză, zacusca de pește și plăcinta de varză.

Primăria Năvodari a mulțumit etniilor participante la eveniment, școlilor, elevilor și colectivului Casei de Cultură, pentru marcarea triplei sărbători: Ziua Europei, Ziua Independenţei proclamată în 1877 şi Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial 1945, în ziua de 9 mai.

Sursa: Comunicat Primăria Năvodari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *