Trotuar senzorial la Constanța. E unic în România

Constanța are un trotuar unic în România, realizat pentru copiii cu nevoi speciale.

Este vorba despre ”Trotuarul Senzorial”, construit din diferite suprafețe de piatră, lemn, asfalt, nisip, textile și parâme.

”Trotuarul Senzorial” vine în sprijinul copiilor cu autism din Constanța și a fost dat în folosinţă în faţa sediului Centrului de Psihologie “Marea Neagră”, aflat pe strada Andrei Mureșanu nr. 8.

Tema întregului concept este Children Wild Nature, iar materialele folosite sunt rezistente la intemperii.

”Trotuarul Senzorial creează o zonă specială în atmosfera constănțeană, un loc cald în care lucrările artistice sunt expuse sub cerul liber și pot fi admirate de orice curios. Întregul concept cuprinde o îmbinare din mai multe elemente, unite toate într-o temă a naturii sălbatice. Toate acestea sunt aduse într-o poveste frumoasă: desene 3D, colace marinărești, trunchiuri de copaci, parâme groase, nisip, pietre sau bucăți de lemn. Faptul că trebuie să te descalți, să rămâi în picioarele goale în mijlocul Constanței, pentru a putea să simți sub tălpi, texturile trotuarului senzorial, trezește o stare aparte, de parcă te teleportezi în mijlocul naturii. Beneficiarii principali ai proiectului sunt copiii diagnosticați cu tulburări din spectrul autist, însă îi invităm pe toți constănțenii și turiștii să vină oricând pentru a se bucura de natură în … mijlocul orașului”, afirmă psihologul Adrian Gemănaru, președintele Centrului de Psihologie “Marea Neagră” și coordonatorul proiectului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *