vineri, 7 august 2020
Acasă > Social > Trupul militarului constănțean ucis în timpul unei misiuni în Afganistan a ajuns la Constanța

Trupul militarului constănțean ucis în timpul unei misiuni în Afganistan a ajuns la Constanța

Adrian Postelnicu a ajuns înapoi acasă…acolo de unde a plecat încrezător că va depăși toate obstacolele din calea unui viitor mai bun pentru el și familia sa. Era antrenat, ambițios și optimist că va reuși… Tatăl său povestește, cu lacrimi în ochi, ultima zi în care și-a văzut fiul în viață. Și-a îmbrățișat părinții și le-a promis că se va întoarce la ei.

„ A ieșit pe ușă și a zis ai grijă de tine bătrâne, apoi a plecat spre mașină și s-a oprit și a întors privirea, el nu întorcea niciodată privirea când ieșea pe ușă și atunci am știut că se va întâmpla ceva rău… „ a povestit Iulian Postelnicu, tatăl soldatului ucis.

Părinții nu vor uita niciodată clipele în care s-a sfârșit totul pentru ei. Mezinul familiei, cel care le lumina, de fiecare dată, casa, acum s-a stins…

„Au venit trei colegi militari și i-au spus soţiei mele că s-a întâmplat ceva grav, mi-am dat seama că gata până aici a fost. Am sperat, dar nu a fost să fie.” a spus, cu lacrimi în ochi, Iulian Postelnicu.

Cele mai sumbre gânduri ale unui părinte au conturat în negru realitatea familiei Postelnicu. Premonițiile pe care tatăl militarului le-a avut s-au adeverit.

„ În ziua în care a murit am fost la bisericǎ, la cimitir şi am cumpărat un cavou gândindu-ne cǎ suntem bǎtrǎni şi sǎ fie toate puse la punct. Seara am aflat cǎ Adrian a murit. Acum îl vom aşeza pe el acolo.” a mai spus tatăl.

Acum, băiatul înalt ca bradul care intra de fiecare dată pe ușa casei părintești, va rămâne doar în amintirea celor dragi… Toată comuna Corbu l-a plâns pe Adrian.  Vecini, prieteni, cunoștințe rude și apropiați, au înfruntat cu stoicism frigul care îți pătrundea până la oase și și-au așteptat eroul în picioare, în stradă. Sicriul cu trupul neînsuflețit al militarului a ajuns în comuna natală după miezul nopții.

Tragedia care a marcat întreaga țară s-a produs duminică seară, în timp ce Adrian Postelnicu și Claudiu Popa, se aflau în misiune de patrulare într-o zonă de conflict din Estul Afghanistanului. Unul dintre militari a călcat pe un dispozitiv exploziv, iar deflagrația produsă le-a provocat răni grave. Medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva. Adrian Postelnicu va fi condus pe ultimul drum, vineri, la Corbu, în localitatea unde s-a născut, iar Claudiu Popa, la Alba Iulia. În semn de omagiu pentru cei doi militari români care și-au pierdut viața sub culorile Drapelului Național, Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a semnat ordinele de avansare în grad post mortem a acestora și a înaintat președintelui României propunerea de decorare a celor doi ofițeri post-mortem cu Ordinul Național “Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

R – Andreea Barbu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *