sâmbătă, mai 25, 2019
Acasă > Sanatate > Tulcea: Dotări moderne de peste 9 milioane de lei pentru Spitalul orăşenesc Măcin

Tulcea: Dotări moderne de peste 9 milioane de lei pentru Spitalul orăşenesc Măcin

Primăria oraşului Măcin din judeţul a încheiat un contract de peste 9 milioane de lei pentru modernizarea dotărilor unităţii spitaliceşti din localitate, printre acestea numărându-se şi un computer tomograf.

Primarul oraşului Măcin, Nicolae Topoleanu, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că luna aceasta a încheiat un contract de finanţare pentru furnizarea de echipamente medicale necesare unităţii spitaliceşti, valoarea acestuia fiind de 9,1 milioane de lei, fără TVA.

‘Primele echipamente medicale, în valoare de 3 milioane de lei, vor ajunge pe data de 20 noiembrie, computerul tomograf urmând să ajungă la spital până la finele acestui an’, a menţionat primarul Topoleanu.

Edilul a adăugat că pentru reabilitarea clădirii ambulatoriului de specialitate al spitalului, Primăria oraşului a atras o altă finanţare în valoare de 3,5 milioane de lei, dar şi că face toate eforturile pentru a depăşi problemele legate de furnizarea agentului termic în unitatea medicală.

‘Am acumulat o datorie de 67.000 de lei către furnizorul de gaz metan şi încercăm să găsim o soluţie pentru ca până pe data de 20 noiembrie să plătim facturile. Până acum nu am reuşit acest lucru, fiindcă trebuia să găsim soluţii pentru asigurarea cofinanţării celor două proiecte’, a afirmat primarul oraşului Măcin, Nicolae Topoleanu.

La finele iernii trecute, furnizorul de gaz metan din oraş a decis să înceteze contractul cu Spitalul orăşenesc din Măcin din cauza debitelor mari înregistrate de această unitate.

Aflat de mai multe ori în ultimii nouă ani pe lista unităţilor medicale din judeţul Tulcea care trebuie închise, Spitalul din oraşul Măcin funcţionează în continuare în beneficiul populaţiei cu venituri mici din zonă, care nu se poate deplasa 80 de kilometri până în oraşul Tulcea. Unitatea spitalicească numără în momentul de faţă 13 angajaţi, are o capacitate de cazare de 130 de paturi, iar două etaje ale clădirii se află în conservare, pentru reducerea cheltuielilor de funcţionare.
Sursa: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.