Acasă > Sport > Tulcencele, pe podiumul Europenelor

Tulcencele, pe podiumul Europenelor

Vineri, începând cu ora 10.00, la sediul Direcției Județene de Sport și Tineret a avut loc o conferință de presă în care a fost prezentată, oficial, performanța celor două tinere din județul Tulcea, Elena Timofte și Oana Iorga. Fetele au adus acasă o medalie de argint și una de bronz la Campionatele Europene de Box.

La eveniment a participat, alături de reprezentanți ai administrației publice locale, vicepreședintele Federației Române de Box, Vasile Câtea.

„Am fost extrem de plăcut surprins atunci când am aflat despre rezultatele fetelor de la Tulcea. Am observat că niciuna dintre ele nu a coborât din ring, că au luptat până la final. Este un rezultat foarte mare pentru Tulcea, pentru sportul românesc. Aș dori să îi felicit pe antrenorii care fac lucruri deosebite la Tulcea, pe cei care au organizat și anul trecut și în acest an competiții de nivel înalt“, a spus Vasile Câtea, vicepreședintele Federației Române de Box.

„Este un moment de satisfacție și de bucurie pentru județul Tulcea aceste rezultate se datorează doar abnegației și devotamentului antrenorilor și celor două fete“, a spus președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Șeful Executivului județean, în calitate de momebru fondator al Asociației Județene de Box, a vorbit și despre faptul că ar trebui ca administrația să se implice în susținerea sporturilor care dau performanțe. „Felicit public antrenorii, dar și fetele, Elena și Oana, care au oferit o supriză enormă pentru sportul românesc și pentru noi, tulcenii“, a mai spus Horia Teodorescu.

Prezent la conferința de presă viceprimarul municipiului, Șacu Stere, le-a transmis celor două tinere să continue pe această linie, cea a performanței.

Despre meciurile fetelor antrenorul Simion Ștefan a spus că au fost „cele mai frumoase clipe din viață“. Cuvinte de laudă pentru realizările celor două au avut de spus și antrenorii Petre Pârâu, Mitică Lefterache, dar și directorul executiv al Asociației Județene de Box, Ionel Pătrunjel, primarul  din Somova (localitatea în care s-a născut Elena Timofte), Nicolae Coșovei, directorul Direcției de Tineret și Sport, Liviu Urlih.

Vizibil emoționate, Elena și Oana au vorbit despre competiția de la care au revenit la sfârșitul luni iulie, dar și despre planurile lor.

„Voi începe antrenamentele, îmi voi repara greșelile, voi munci mai mult pentru a face o figură frumoasă la Mondiale“, a spus Elena Timofte (16 ani), din Somova.

„Aș vrea să îi mulțumesc maestrului Pârâu Petre, cel care mi-a pus mănușile în mâini. Sper ca viitorul să îmi aducă un rezultat mai bun la Camipionatele Mondiale“, a spus Oana Iorga (16 ani), din Niculițel.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *