miercuri, februarie 19, 2020
Acasă > Social > Tulcenii riscă să rămână fără gaze

Tulcenii riscă să rămână fără gaze

Romgaz Mediaș nu a confirmat dacă va mai furniza sau nu gaze naturale firmei de termoficare din județul Tulcea. Și asta pentru că societatea tulceană nu și-a achitat datoriile pe care le are din luna noiembrie.

„Din luna noiembrie nu am reuşit să facem o plată integrală către Romgaz şi de fiecare dată ne-au fost acceptate plăţi parţiale după ce, e adevărat, au fost şi discuţii la nivel mai înalt pentru a nu ne opri furnizarea. Dacă până acum eram notificaţi de fiecare dată la termenul limită, că suntem nominalizaţi cu aprovizionare gaz şi pentru următoarea săptămână, de această dată nu avem nicio confirmare”, a declarat Nicuşor Bîscă, directorul societății de termoficare Tulcea.

În urmă cu două săptămâni, societatea tulceană a achitat către Romgaz o restanță de aproape trei sute de mii de lei.

„Nu au mai fost astfel de probleme în anii trecuţi şi chiar nu înţelegem de ce suntem trataţi la fel ca alte firme din ţară care au datorii istorice către Romgaz. Normal ar fi fost să se ia de la fiecare client un istoric de plată. În cazul nostru, noi nu am avut niciodată până acum întârzieri la plată”, a mai declarat Nicuşor Bîscă, directorul societății de termoficare Tulcea.

Din păcate, aceste plăți reprezintă doar jumătăți din facturi, pentru consumurile din noiembrie. Drept urmare, plata pentru luna în curs depășește cu mult suma de trei milioane de lei.

Autor: Denisa Stoenescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *