sâmbătă, 29 februarie 2020
Acasă > Eveniment > Turcescu – “Mărturisire şi spovedanie”

Turcescu – “Mărturisire şi spovedanie”

Jurnalistul Robert Turcescu a recunoscut, într-o postare pe blogul personal, că a fost locotenent-colonel sub acoperire! Iniţial, s-a crezut că Turcescu a fost victima unor hackeri, însă, ulterior, într-o emisiune televizată, acesta a declarat ca va renunța un timp la presă.

Postarea lui Robert Turcescu pe blogul personal este intitulată, sugestiv, “Mărturisire şi spovedanie”. Informaţia apare şi pe pagina de Facebook a jurnalistului. Aceasta începe cu recunoaşterea faptului că ar fi fost ofiţer sub acoperire în cadrul serviciilor secrete.

” Am ales să nu-l trădez pe bunul Dumnezeu și să fac această mărturisire publică. (…) Sunt pregătit să îndur oprobiul public, îl merit, dar sper să avem parte de legi și de judecători drepți. Cu Dumnezeu înainte și va fi bine! Vă cer iertare tuturor”, scrie Turcescu, în postarea apărută pe blogul său.

La aceasta sunt atașate, scanat, state de plată și livretul militar, în acesta din urmă menționându-se că Turcescu ar fi fost avansat în 2010 la gradul de locotenent-colonel de Unitatea Militară 02515 B, adică indicativul Direcției personal și mobilizare din Statul Major General, București.

Este de văzut dacă Turcescu, prin decizia sa, a încălcat legea, în condiţiile în care dezvăluirea calității de ofițer acorperit al unui serviciu de informații, chiar și de către cel în cauză, reprezintă o încălcare a legii. Un lucru este sigur, jurnalistul Turcescu a încălcat, cu bună credinţă, una dintre regulile breslei pe care o reprezenta, Clubul Român de Presă recomandând  tuturor jurnaliștilor să nu aibă această calitate de ofițer sub acoperire, timp în care să practice şi meseria de jurnalist.

Redactor: Paul Alexe

Sursa foto: mondonews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *