Turistă moartă pe litoral. Cauza ar fi o toxiinfecție alimentară. Familia acuză administrația hotelului

  •  
  •  
  •  
  •  

Se pare că verificările efectuate pe litoral de către inspectorii din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor nu au dat încă rezultatele așteptate.

Cel puțin așa ar reieși din ultimul eveniment tragic petrecut în stațiunea Eforie Nord. Familia unei turiste din Prahova acuză faptul că femeia ar fi murit în urma unei toxiinfecţii alimentare provocate de meniul servit la hotelul în care era cazată.

Turista, în vârstă de 49 de ani, s-a internat, miercuri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, acuzând simptomele unei toxiinfecţii alimentare. Ea le-a spus atunci medicilor că mâncase la cină, cu o seară înainte, chiftele. Împreună cu familia, era cazată la un hotel all-inclusive din Eforie Nord.

Joi dimineaţă femeia a decedat în spital, iar necropsia a dezvăluit că tragedia a fost cauzată de un şoc toxic. Mai exact, buletinul legiştilor arată că şocul toxic a dus la o hepatită acută hipertoxică şi o nefrită acută, care au provocat decesul. Practic, ficatul și rinichii au refuzat să mai funcționeze fiind grav afectați.

O eventuală legătură de cauzalitate directă între moartea femeii şi meniu nu va putea fi făcută însă decât după analizele toxicologice amănunţite care vor fi făcute la Institutul de Medicină Legală din capitală şi care pot dura mai multe săptămâni.

Până atunci, poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală „in rem“ pentru omor din culpă, adică deocamdată este cercetată doar fapta, şi nu persoane. Anchete paralele au declanşat şi Oficiul pentru Protecţia Consumatorului şi Direcţia de Sănătate Publică.

Sursa: ziuadeconstanta.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *