Acasă > Diverse > Turnulet de bezea cu fructe

Turnulet de bezea cu fructe

  • Ingrediente

    * 2 albusuri * 130 g zahar pudra * 80 g nuci macinate * un praf de sare * 350 ml frisca lichida * 1 zahar vanilat * fructe (coacaze, corcoduse)

  • Mod de preparare

    Batem ablusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase.
    Punem apoi nuca macinata si amestecam usor in bezea.
    Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pun 3 cerculete din aceasta bezea si se dau la copt la foc mic timp de aproximativ 40-45 minute.
    Dupa ce s-au copt, bezelele se lasa sa se raceasca.
    Intre timp mixam frisca cu zaharul vanilat.
    Asezam pe un platou primul cerc de bezea, adaugam cu ajutorul posului frisca, fructele, si continuam sa asezam alternativ blatul de bezea cu frisca si fructe formand un turnulet.
    Deasupra decoram cu fructe, si cateva frunzulite de menta.
    Apoi putem savura!

  • Mod de servire

    Turnuletele de bezea cu fructe se serveste imediat sau se pastreaza separat si se asambleaza inainte de servire.

Sursa: culinar.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.