Acasă > Educatie > Tutorat şi burse pentru tinerii romi pasionaţi de medicină

Tutorat şi burse pentru tinerii romi pasionaţi de medicină

Programul de Dezvoltare Personală Profesionişti romi în domeniul medical lansează cea de-a şaptea sesiune de înscrieri în cadrul programului de TUTORAT ŞI BURSE adresat liceenilor şi absolvenţilor de liceu romi care îşi doresc ca în acest an să susţină examenul de admitere în cadrul unei instituţii de învaăţământ din domeniul medicinei umane.
Tinerii romi cu vîrsta maximă de 35 de ani (născuţi începând cu data de 1 octombrie 1978, inclusiv), care în anul academic 2012-2013 sunt înscrişi în ultimul an de studiu liceal (clasa a XII-a zi sau a XIII-a frecvenţă redusă), dar şi absolvenţii de liceu romi care au obţinut diploma de bacalaureat în anii anteriori şi nu sunt încadraţi într-o alta formă de învaăţământ, pot aplica la tutorat, pe site-ul www.profesionistiromi.ro secţiunea BURSE ROMI, până pe 5 iunie a.c. Pentru finalizarea înscrierii, candidaţii vor transmite prin poştă o serie de documente (detalii pe site).
În cursul anului academic 2012 – 2013 sunt oferite sesiuni de pregătire în regim gratuit, pentru 200 de elevi şi absolvenţi de liceu de etnie romă, la materiile biologie şi chimie/ fizică. Cursurile sunt axate pe programa pentru admiterea în unităţile de învăţământ superior cu profil medical şi sunt realizate de profesori de specialitate. În plus, candidaţii selectaţi în program participă la tabere de motivare şi primesc burse lunare în valoare de 500 de lei/ lună.
Înscrieri şi detalii despre program pe www.profesionistiromi.ro, secţiunea BURSE ROMI. BIROU INFO pentru candidaţi  021 2000 622.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *