TVA de 9% pentru produsele BIO?

  •  
  •  
  •  
  •  

Ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov a anunțat, azi, că în proiectul de buget pe 2015 este propusă scăderea TVA de la 24% la 9% la produsele bio, arătând că în buget ”mai sunt și alte surprize extrem de plăcute”.

Vâlcov a precizat că proiectul de buget pe 2015 este finalizat, dar urmează negocierile cu FMI și nu sunt cuprinse niciun fel de creșteri de taxe și impozite, ci dimpotrivă vor fi ”câteva surprize extrem de plăcute”

”Bugetul este gata, este dezbătut cu FMI începând de mâine. Nicio măsură de creștere a impozitelor și taxelor nu este prevăzută. (…) Nu veți vedea nicio creștere, dimpotrivă venim cu câteva surprize extrem de plăcute”, a adăugat Vâlcov.

El a spus că una dintre acestea este reducerea TVA de la 24% la 9% la produselor bio.

”Ținem foarte mult, domnul prim-ministru ține foarte mult, ca măcar la produsele bio să aibă loc această scădere, măcar de la 1 ianuarie, a TVA de la 24% la 9% și vor fi și multe alte măsuri pe care le putem adopta, dar le discutăm cu FMI”, a mai spus Vâlcov.

El a adăugat că nu este prevăzut în proiectul de buget pe 2015 suprataxarea marilor averi, propunerea UNPR și că este o decizie politică a premierului și coaliției referitoare la momentul introducerii acestei măsuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *