UDMR a găsit noul ministru al Culturii

Kelemen Hunor a anunțat în urmă cu câteva minute că propunerea UDMR pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Culturii și Cultelor este Hegedus Csilla, care până acum a deținut funcția de secretar de stat în cadrul aceleași instituții. Csilla este și vicepreședinte al Organizației de Femei a UDMR și a fost în centrul unui mini-scandal prin nepublicarea CV-ului personal pe site-ul Ministerului Culturii.

Totodată, conform ediției din 25 noiembrie 2011 a ziarului Gazeta de Cluj, familia viitorului Ministru al Culturii a fost implicată într-un scandal privind restaurarea colegiului Andrei Mureșanu, din Bistrița, și a Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei, din Cluj-Napoca. Mai precis, proiectele pentru reabilitarea celor două instituții, cu bani de la Guvern, au fost întocmite de societatea UTILITAS, care era deținută de Szabo Balint, tatăl lui Csilla Hegedus.

Conform specialiștilor, proiectele întomcite de această firmă ar fi fost eronate, fapt care ar fi cauzat o creștere a cheltuielilor făcute din bugetul statului pentru fiecare imobil istoric ce a fost reabilitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *