UDTTMR şi-a modificat statutul

  •  
  •  
  •  
  •  

La sfârşitul săptămânii trecute, la Palatul Copiilor a avut loc Conferinţa Naţională anuală a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco – Musulmani din România (UDTTMR). La întrunire au participat 297 de delegaţi, din cei 318 înscrişi pe liste, care au votat o serie de modificări la statutul Uniunii. Potrivit preşedintelui UDTTMR, Gelil Eserghep, este vorba despre 51 de articole modificate din vechiul statut. Printre cele mai importante modificări aduse statutului se numără renunţarea la limita de două mandate pentru preşedinţi şi deputat, lărgirea Biroului Exectiv al UDTTMR de la 9 la 11 persoane, prin cooptarea preşedinţilor filialelor Constanţa şi Medgidia. De asemenea, în noul statut sunt prevederi clare cu privire la alegerea în funcţii, dar şi la aspecte ce ţin de organizare şi disciplină la nivelul organizaţiei.
În cadrul conferinţei, participanţii au convenit ca membrii neactivi la una dintre filialele uniunii şi care nu au cotizaţia plătită la zi să nu aibă dreptul de a participa la alegeri. Totodată, activiştii vor fi sprijiniţi, în acest sens, un prim exemplu fiind cooptarea, în cadrul conferinţei de sâmbătă, a Decanului Facultăţii de Marină Civilă din cadrul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, prof. univ. dr. Beazit Ali, ca membru în comitetul filialei Constanţa.
Noul statut cuprinde şi o premieră: un articol care face referire la acordarea titlului de „tătar de onoare” unor persoane din afara comunităţii, care au sprijinit, de-a lungul timpului, comunitatea prin diferite acţiuni. „Este ceva simbolic, dar care contează atât pentru noi, cât şi pentru ei, este o formă de a ne exprima gratitudinea faţă de cei care ne-au ajutat şi ne-au sprijinit”, a declarat, la finalul conferinţei preşedintele UDTTMR, Gelil Eserghep.
În cadrul Conferinţei Naţionale a UDTTMR, preşedintele Gelil Eserghep a prezentat şi raportul de activitate după nouă luni de la preluarea funcţiei. „Am reuşit să omogenizez comunitatea şi să întăresc spiritul de unitate. Aceasta este satisfacţia mea cea mai mare după cele 9 luni de activitate la UDTTMR. Filiale sau persoane care în noiembrie 2011 au boicotat modificarea statutului, acum au venit şi au votat pentru modificare”, a menţionat preşedintele UDTTMR.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *