Acasă > Stiri importante > UEFA, măsuri dure după ciocnirile ultrașilor în Marsilia. Nu se exclude suspendarea echipelor Marii Britanii și Rusiei

UEFA, măsuri dure după ciocnirile ultrașilor în Marsilia. Nu se exclude suspendarea echipelor Marii Britanii și Rusiei

Ciocnirile violente de la Euro 2016 dintre ultraşii englezi şi cei ruşi i-au pus pe jar pe oficialii UEFA. Forul a anunţat că va lua măsuri drastice, nefiind exclusă chiar suspendarea celor două echipe din cadrul competiţiei. De altfel, Uniunea de Fotbal a Rusiei va fi cel mai probabil amendată după problemele apărute la meciul din Marsilia, scriu agenţiile străine de presă.

Tensiunile dintre suporteri s-au făcut simţite chiar din timpul meciului, când fumigene au zburat dintr-o peluză către cealaltă.

A fost haos pe stadionul din Marsilia dupa ce rusii au egalat in ultimul minut. S-a creat o adevarata busculada, dupa ce fanii rusi au fugit cu torte spre cei englezi, care, de teama, au rupt-o la fuga. Englezii au fost nevoiti sa sara gardurile pentru a nu ajunge in centrul incidentelor.

Meciul Anglia – Rusia a lăsat o amintire cutremurătoare chiar şi rudelor jucătorilor. Sotia lui Vardy a postat un mesaj tulburator pe Twitter, imediat dupa partida de fotbal.

“Ce s-a intamplat trebuie sa fie cea mai proasta experienta din istorie la un meci in deplasare. Am primit gaze lacrimogene, am fost încolţiţi şi s-au comportat cu noi ca si cum am fi fost animale. Socant!”, a scris soția lui Vardy.

Reactii vin si din partea englezilor. Un locuitor al regatului a scris pe twitter ca. isi cere scuze in numele tuturor britanicilor pentru violentele din Franța.

Şi înainte de începerea meciului Rusia-Anglia , Portul Vechi din Marsilia a semnat cu un teatru de război. Suporterii ruşi, englezi şi francezi au pornit adevărate lupte de stradă.

Incidentele au început din noaptea de vineri, scriu cei de la Daily Mail, când fanii englezi au fost atacati in timp ce stateau la terasele din oras.

Atacatorii ar fi fost atat “rivalii” ruși, cât și francezi, suporteri ai Olympique Marseille ori pur și simplu găsești de cartier. Suporterii au devenit tot mai agresivi.

Potrivit cotidianului The Sun, ruşii erau înarmaţi cu cuţite şi cu alte arme artizanale atunci cand au atacat într-un asalt de tip militar suporterii Angliei care consumau alcool la terase. Presa din Anglia susţine că un suporter al naţionalei pregătite de Roy Hodgson a suferit un stop cardiac după ce a fost urmărit şi bătut de ultraşii ruşi.

Pentru a linişti suporterii dezlănţuiţi, poliţia a folosit gaze lacrimogene. Nu doar orașul Marsilia a fost zguduit de violenţe. Fanii s-au luptat între ei şi la Nisa.

O stradă pietonală din centrul vechi al oraşului s-a transformat în câmp de luptă. Un grup de huligani francezi a atacat mai mulţi suporteri nord-irlandezi veniţi în metropola de pe Coasta de Azur pentru meciul pe care naţionala lor îl dispută cu Polonia. De la insulte şi provocări, situaţia a degenerat într-un conflict deschis. Pe post de muniţie s-au folosit sticle şi mobilier de la terasele barurilor.

Sursa: b1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *