duminică, 27 septembrie 2020
Acasă > Politica > Uite Bugetul, nu e Bugetul!

Uite Bugetul, nu e Bugetul!

“Intraţi în Cartea Recordurilor cu cel mai rapid Buget adoptat”, le-a declarat liderul PDL, Mircea Toader, deputaţilor şi senatorilor care au adoptat marţi aproximativ jumătate din anexele proiectului Bugetului de Stat pe anul 2014. Cu toate că parlamentarii PDL au susținut câteva sute de amenadamente, toate au fost  repinse de Comisiile de Buget.

De cealaltă parte, preşedintele Traian Băsescu a comunicat Guvernului că va respinge Legea proiectului de Buget şi va sesiza Curtea Constituţională. Premierul Victor Ponta a declarat, pe holurile Parlamentului, că l-a rugat pe șeful statului să se gândească la binele poporului și să nu amâne prea mult timp aprobarea actului normativ.

“Preşedintele Băsescu va respinge Legea, va sesiza Curtea Constituţională, rugămintea mea a fost să le facă într-un termen rezonabil, să avem Bugetul la 1 ianuarie, nu mi-a garantat nici că da, nici că nu. (…)Poziţia preşedintelui a fost extrem de inflexibilă. “, a spus Victor Ponta.

Potrivit acestuia, Traian Băsescu i-a transmis că va contesta Bugetul la Curtea Constituţională.

“Probabil că îl va contesta şi la Curtea Constituţională, deşi l-am întrebat pe preşedinte «Credeţi că puteţi contesta la Curte o acciză?»,  «Nu – zice – asta nu, dar găsim altceva», «Bine, e în regulă, contestaţi şi la Curtea Constituţională». Şi, după ce se contestă şi la Curtea Constituţională, după aceea va trebui să-l promulge”, a precizat Victor Ponta.

Autor: Raluca Damian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *