Thursday, 24 January 2019
Acasă > Eveniment > Ultima misiune pentru Gabriela Harton

Ultima misiune pentru Gabriela Harton

Sute de persoane, rude, prieteni, angajați ai ISU Dobrogea și SMURD au condus-o pe Gabriela Camelia Harton, pe ultimul Drum. Decedată în urma prăbușirii elicopterului SMURD în lacul Siutghiol, asistenta medicală a fost regretată de un oraș întreg, aflat în doliu. Ceremonia religioasă a fost oficiată de Arhiepiscopul Tomisului.

Lacrimi și multă durere. Asta a lăsat în urmă tragedia în care și-au pierdut viața doi medici constănțeni și două cadre aviatice. Gabriela Camelia Harton, găsită după 12 ore de căutări, a participat la ultima sa misiune.

Rudele și prietenii nu s-au dezlipit de sicriul în care era trupul neînsuflețit al asistenței medicale și cu greu și-au putut stăpâni emoțiile. Ceremonia religioasă a fost oficiată de Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie.

Un oraș întreg este în doliu și nimeni nu-și poate explica de ce un suflet atât de bun a avut parte de o soartă atât de crudă.

“A fost un erou. E greu să reziști. Păcat de tinerețea, viața ei și copilul care rămâne, păcat”, ne-a spus o bătrână.

“A fost o fată deosebită. Că venea să îi solicite sprijinul un străin sau cineva de aproape, pentru ea nu conta cine este. A făcut numai bine. Trebuie să ne amintim de ea ca de un erou”, ne-a zis o apropiată a proaspătului Cetățean de Onoare al orașului Năvodari.

Gabriela Camelia Harton a continuat să dea tot ce are mai bun din ea, deși viața a trecut-o printr-o serie de întâmplări deloc plăcute. În urmă cu 11 ani, și-a pierdut soțul bolnav de cancer. Acum, fetița ei de doar 13 ani a fost nevoită să-și vadă părintele condus pe ultimul drum.

„Este foarte dificil să vorbești despre colegii cu care ai lucrat de zece ani încoace. Gabriela a fost o profesionistă, o colegă de excepție”, ne-a spus Dan Bălan, șef echipaj descarcerare ISU Dobrogea.

Gabriela Harton a fost declarată, post mortem, cetăţean de onoare al oraşului. În cinstea ei, militarii au tras salve de armă.

Autoritățile locale, împreună cu viceprimarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, au depus coroane de flori în semn de respect față de Gabriela Camelia Harton.

 

Redactor: Sorin Hulubei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.