Acasă > Politica > Ultima zi de migrație pentru politicieni

Ultima zi de migrație pentru politicieni

OUG 55/2014 este în vigoare din 2 septembrie, când a fost publicată în Monitorul Oficial. Aceasta permite aleşilor locali că, într-un termen de 45 de zile, să îşi schimbe partidul fără a-şi pierde mandatul.

Beneficiind de efectele actului normativ, primarul din Adamclisi, Anton Burcea, a trecut de la PDL la PSD invocând faptul că „aşa este mai bine pentru comunitate”. Edilul din Cogealac, Gheorghe Alexa nu a lăsat nici el să treacă ordonanţa fără să profite de ea şi a migrat de la PNL la UNPR. Primarul mereu nemulţumit din Castelu, Nicolae Anghel, nu a mai suportat haina portocalie a democrat liberalilor şi a devenit independent împreună cu alţi consilieri din localitate.

Dacă vorbim despre consilieri, cea mai amplă este migraţia celor 12 aleşi locali din Peşteră care au devenit independenţi, 11 au fost la PSD iar unul liberal. Un singur consilier din comună a mai rămas sub umbrela politicului. Nici consilierii judeţeni nu au stat deoparte şi au folosit şi ei această ordonanţă. Ion Radu, fost PPDD, a trecut la PSD iar Ionuţ Fântână de la PDL a ales să devină independent.

De-a lungul celor 45 de zile în care ordonanţa a produs efecte, s-au purtat negocieri aprinse între partide şi aleşii locali din judeţul Constanța, cei mai mulţi primari vizaţi de o posibilă migraţie fiind cei din PNL.

Redactor: Silviu Calotă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *