vineri, 25 septembrie 2020
Acasă > Social > Ultimele zile de Vamă

Ultimele zile de Vamă

S-au dus vremurile cand in Vama Veche aveai nevoie de ore intregi ca sa gasesti un loc liber de cazare ori, mai apoi, o bucatica de nisip, unde sa iti pui prosopul ori cortul. Ca si Mamaia, ori statiunile din sudul litoralului, altadata pline ochi de turisti dornici de distractie si Vama incepe sa isi traiasca parca ultimele zile de glorie. Pe la baruri, pe clienti ii cam numeri pe degete, pe plaja este loc berechet, iar aleea principala, altadata  un furnicar de vamaioti, este si ea aproape goala.

Daca Mamaia vi se pare inca prea scumpa, iar Costinestiul poate prea aglomerat pentru gusturile voastre, Vama Veche ar putea fi destinatia ideala pentru o evadare de cateva zile dintre betoanele marilor orase. Asta si-a spus si aceasta doamna, care si-a luat sotul si cei doi copii si a venit la Vama Veche. Nu mai este atmosfera de alta data, o recunoaste si ea, dar chiar si asa nu ar da Vama pe nici o alta statiune.

Mulți dintre cei veniți în această perioadă la Vama Veche sunt in cautarea atmosferei de alta data. Spun că nu au mai gasit-o, asa ca se multumesc sa contemple marea, care este la fel de frumoasa in orice anotimp al anului.

Cand vii in Vama nu trebuie sa ai prea multe pretentii. Un pat, un dus si o cheie unde sa va tineti in siguranta lucrurile mai valoroase. Restul il gasesti pe plaja. Asa ca, daca pana acum nu ati reusit, din diferite motive, să vă luați doza de mare, nu ar fi rau sa o faceti zilele acestea. Vremea este inca frumoasa, iar Vama nu si-a pierdut inca farmecul de alta data.

Paul Alexe

20 thoughts on “Ultimele zile de Vamă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *