Ultimul week-end din sezonul estival atrage sute de turiști la mare.

Finalul lunii august nu înseamnă neapărat sfârşiul valului de turişti pe litoral. Pe autostrada soarelui traficul s-a intensificat încă de seara trecută, cînd spre sudul litoralului s-a circulat cu viteză redusă. Evenimentele programate pentru acest weekend atrag din nou sute de mii de persoane la malul mării. Românii s-au urcat în maşini şi au pornit spre malul mării încă de seara trecută, când pe autostrada Soarelui traficul a crescut vizibil. În zona Cernavodă, circulaţia s-a desfăşurat în condiţii normale, însă oamenii legii spun că fluxul de turişti se va face simţit în cursul zilei de astăzi.

Meteorologii au anunţat vreme bună de plaja şi în septembrie, hotelierii se aşteaptă ca acest weekend să nu fie neapărat şi ultimul cu grad mare de ocupare din această vară. În vârful de sezon traficul intens le-a dat bătăi de cap soferilor mai ales în sudul litoralului şi în nord. Restul staţiunilor, deşi au fost pline, nu au fost la fel de tranzitate de şoferi. Agenţii de la rutieră spun că aglomeraţia de pe Autostrada Soarelui poate fi evitată prin alegerea rutelor alternative. Astfel şoferii pot circula din:

Bucureşti – A2 – Feteşti – DN3B – Hârşova – DN2A – Constanţa;

Bucureşti – A2 – Drajna – DN21 – Slobozia – DN2A – Hârşova – Constanţa.

Acesta este si ultimul week-end in care soferii sunt scutiti de taxa de pod de la Fetesti- Cernavoda. Poliţiştii de la circulaţie atrag atenţia că pe Autostrada Soarelui sunt montate radare, astfel că cei care apasă prea tare pedala de acceleraţie trebuie să fie conştienţi că vor suporta şi consecinţele. În plus, conducătorii auto sunt sfătuiţi să adapteze permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum, atât pentru siguranţa personală şi a pasagerilor transportaţi în autovehicul, cât şi pentru siguranţa celorlaţi participanţi la trafic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *