Acasă > Sanatate > Un an de la înființare

Un an de la înființare

Centrul de terapie educaţională pentru copiii cu dizabilităţi din Cernavodă a împlinit un an de la înfiinţare. Evenimentul a avut o dublă semnificaţie. Pe lângă aniversarea centrului s-a sărbătorit şi ziua persoanelor cu dizabilităţi. In prezent 90 de copiii cu probleme de sănătate din Cernavoda beneficiază de serviciile de tratament oferite de persoanlul medical specializat.

Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi a fost sărbătorită şi la Cernavodă. Pe 3 decembrie anul trecut centrul de terapie educaţională şi-a deschis portile, iar la ceas aniversar copiii care îşi desfăşoară activitatea în cadrul acestuia au avut parte de câteva surprize.

“După un an de muncă, vedem realizările acestui centru de terapie cu care noi ne mândrim. Direcția de Asistență Socială a venit în sprijinul centrului de terapie cu dotările necesare, cu angajarea unor persoane specializate, începând de la kinetoterapeut, psihologi, logopezi”, ne-a declarat Mariana Gheorghiniță, Șef Serviciu Asistență Socială.

Deşi a fost un an de muncă şi sacrificii, satisfacţiile sunt pe măsură când evoluţia copiilor este una vizibilă. La un an de la inaugurare în cadrul centrului de terapie din Cernavodă sunt tratati în jur de 90 de copiii cu diabilităţi, atent supravegheaţi de cadre medicale specializate în logopedie, terapie individuală şi psihologie.

“Am reușit, după un an de zile, să vedem progres, să vedem succes din partea copiilor, părinții sunt foarte mulțumiți de noi, iar aceasta ne bucură și ne face mai ușoară activitatea pe care o desfășurăm”, a precizat Rehana Bucur, Șef Centru Terapie.

Părinţii care erau până acum un an nevoiţi să-şi asigure cursurile de terapie din fonduri proprii, sunt foarte încântaţi mai ales ca starea de sănătate a micuţilor a inceput  să se îmbunătăţească.

“Starea copilului meu s-a mai îmbunătățit, pentru că îi mai dau și tratament, iar acum este mai bine. Eu l-am adus de câteva luni, iar acum este mult mai atent, mai sociabil, mai curios”, ne-a spus mama unui dintre copiii care beneficiază de terapie în centrul din Cernavodă.

 Realizarea acestui proiect a readus zâmbetul pe buze zecilor de copii din Cernavodă care suferă de afecţiuni grave precum autism sau ADHD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *